Ambasada e Britanisë së Madhe në Prishtinë ka deklaruar se në këtë kohë krize me pandemic nuk është koha për manovrime politike dhe se Kushtetuta e Kosovës duhet të vazhdohet të respektohet nga qeveria në detyrë apo nga një qeveri e re.Mbretëria e Bashkuar në Kosovë përmes një shkrimi në faqen zyrtare në Facebook kanë përshëndetur vendimin e qeverisë në detyrë për heqjen e tarifave.

Kurti vizitoi Shkollën Model "Qamil Batalli" në Prishtinë

Kurti vizitoi Shkollën Model “Qamil Batalli” në Prishtinë

Kryeministri në detyrë, Albin Kurti, së bashku me Ministren në detyrë të Arsimit, Teknologjisë dhe Inovacionit, Hykmete Bajramin dhe zëvendësministrin në detyrë, Jusuf Thaçin, u takuan me Drejtorin e Shkollës Model “Qamil Batalli”, Liridon Maliqin, Drejtoreshën e Drejtoratit të Arsimit të Komunës së Prishtinës, Shpresa Shalën, Drejtorin Televiz dhe Kryeproducentin, Faik Ispahiun, Drejtoreshën Ekzekutive të “TOKA”, Jehona Gjurgjeala, mësuesit e arsimtarët dhe stafin vullnetarë i cili po e realizon mësimin online.

Kurti vizitoi Shkollën Model "Qamil Batalli" në Prishtinë

Kurti vizitoi Shkollën Model “Qamil Batalli” në Prishtinë

Kryeministri në detyrë, Albin Kurti, së bashku me Ministren në detyrë të Arsimit, Teknologjisë dhe Inovacionit, Hykmete Bajramin dhe zëvendësministrin në detyrë, Jusuf Thaçin, u takuan me Drejtorin e Shkollës Model “Qamil Batalli”, Liridon Maliqin, Drejtoreshën e Drejtoratit të Arsimit të Komunës së Prishtinës, Shpresa Shalën, Drejtorin Televiz dhe Kryeproducentin, Faik Ispahiun, Drejtoreshën Ekzekutive të “TOKA”, Jehona Gjurgjeala, mësuesit e arsimtarët dhe stafin vullnetarë i cili po e realizon mësimin online.

Grenell me një “retweet” tregon që është kundër vendimit të Kurtit për reciprocitet

Grenell me një “retweet” tregon që është kundër vendimit të Kurtit për reciprocitet

I dërguari Special i SHBA-së për dialogun Kosovë- Serbi, Richard Grenell, e ka shpërndarë në Twitter qëndrimin e sotëm të Ambasadës së Shteteve të Bashkuara të Amerikës, e cila kundërshtoi vendimin për zbatimin e masave të reciprocitetit ndaj qarkullimit të mallrave nga Serbia.

Ambasadorin Britanik në Kosovë Nicholas Abbott përgëzoi Ministrin Vitia për punën e bërë nga Ministria dhe institucionet e tjera në përgjigje ndaj situatës epidemiologjike me Koronavirusin Covid-19.
Ambasadori theksoi nevojën e bashkëpunimit duke injoruar dallimet politike për sa i përket qasjes në menaxhimin e situatës me Koronavirusin Covid-19 në Kosovë.

Reciprocitet, sepse barazi.

Sot në ora 00:00 hyri në fuqi vendimi i Qeverisë në detyrë të Republikës së Kosovës për zëvendësimin e tarifës 100% ndaj importit të mallrave të Serbisë me zbatimin gradual të reciprocitetit, parim ky universal dhe i të drejtës ndërkombëtare, si dhe për largimin e tarifës 100% ndaj Bosnje-Hercegovinës.