Në Kosovë është një politikan që dy dekada më parë është dënuar për terrorizëm nga një gjykatë e Serbisë, por ky shtet e sheh partner kryesor për dialog; ka shtyrë formimin e një gjykate për krime, që supozohet të jenë kryer nga ushtarë të UÇK-së, dhe vetë është kthyer në viktimë të parë të saj; si dhe ka qenë prej eksponentëve kryesorë të kryengritjes për çlirim nga Serbia e edhe të shpalljes së pavarësisë së Kosovës, por populli tani do që të çlirohet nga ai.

Kryeministri i Kosovës, Avdullah Hoti pas takimit me kryeministrin e Shqipërisë, Edi Rama në Tiranë gjatë një konference të përbashkët për media tha se është i gatshëm për të caktuar një takim tjetër në Washington dhe se është në kontakt me ambasadorin Richard Grenell për të caktuar një datë tjetër për rifillimin e dialogut.