I nxehti afrikan ka pushtuar territorin e  Europës duke sjellë temperatura mbi 40 gradë, me të cilat banorët e Kontinentit nuk janë mësuar.

Gjermania, Zvicra, Belgjika, Franca, Britania e Madhe, Spanja dhe Italia Veriore po durojnë temperatura më të larta se ato në Zambia.

Në Francë, temperaturat e krahasueshme me ato të muajit gusht të vitit 2003, më të lartat që pas luftës së Dytë Botërore kanë shkaktuar vdekjen e disa personave të moshuar dhe kanë mbushur spitalet.

Instalimi i rubineve të reja me ujë të pijshëm dhe dhomat e ftohta në ndërtesat publike pritet të zbusin sadopak të nxehtin afrikan.

Ministri francez i shëndetësisë ka bërë të ditur se në spitale gjithçka është gati për të ndihmuar njerëzit që do të paraqiten aty për shkak të të nxehtit.

j.l./ dita

Flash Lajme

Më të lexuarat