Autoritetet gjermane ka në deklaruar se ata i kanë vënë rrjetit social Facebook një gjobë prej 2 milion euro, në bazë të ligjit për të luftuar gjuhën e urrejtjes.

Zyra Federale e Drejtësisë tha këtë të martë se kompania e rrjeteve sociale nuk kishte arritur të përmbushë kërkesat e transparencës për trajtimin e ankesave të gjuhës së urrejtjes.

Agjencia tha se raporti i Facebook për gjysmën e parë të vitit 2018 nuk pasqyron numrin aktual të ankesave për përmbajtje të paligjshme, të cilat në Gjermani përfshijnë fyerje antisemite dhe materiale të planifikuara për të nxitur urrejtje ndaj personave apo grupeve bazuar në fenë e tyre ose përkatësinë etnike.

Agjencia, gjithashtu, tha se kishte informacion të pakët në lidhje me aftësitë gjuhësore dhe trajnimin e stafit të ngarkuar me përpunimin e ankesave për gjuhën e urrejtjes, raporton Dita, duke iu referuar mediave ndërkombëtare.

e.ll./dita

Flash Lajme

Më të lexuarat