Zgjedhjet e parakohshme në Kosovë do të mbahen më 8 shtator.

Kështu shkruajnë sot mediat kosovare, referuar burimeve Presidencës.

Sipas këtyre burimeve, Presidenti Thaçi ka vendosur që, në përputhje me afatet kushtetuese e ligjore, të shpallë zgjedhjet e jashtëzakonshme e të cilat do të mbahen me 8 shtator.

Sipas interpretimeve ligjore, zgjedhjet e jashtëzakonshme duhet të mbahen jo më herët se 30 ditë dhe jo më vonë se 45 ditë.

Por, kjo vlen për datën pas konstituimit të Kuvendit të Kosovës.

Këtë herë nuk kemi të bëjmë me konstituimin të ri të Kuvendit, prandaj nuk është e qartë nëse këto afate vlejnë edhe për këto rrethana.

j.l./ dita

Flash Lajme

Më të lexuarat