Një fermë e vërtetë, 14 mijë metra katror do të hapet në Parisin jug perëndimor, vitet e ardhshme.

Deri këtu nuk ka asgjë të çuditshme, përveçse bëhet fjalë për një fermë mbi çati që me përmasat e saj do të jetë më e madhja e llojit në botë.

Ferma ndodhet mbi plot gjashtë kate ndërtesë, në zemër të kryeqytetit francez.

Dhe kjo duket se është bujqësia e të ardhmes, dhe veçanërisht në Paris, të mbjellat mbi çati mund të shihen ngado.

Aktualisht, ferma 14 mijë metra katrorë është në ndërtim e sipër dhe parashikohet që të hapet në pranverë të 2020-s ku mendohet të rriten më shumë se 30 lloje të ndryshme bimësh.

Nga kjo fermë do të prodhohen rreth 1 mijë kg fruta e perime çdo ditë, në kulmin e sezonit. Për të do të kujdesen rreth 20 kopshtarë duke përdorur metoda tërësisht organike.

Qëllimi është që ferma të shndërrohet në një model global.

Ajo do të ketë edhe restorantin e saj dhe një bar me kapacitet prej rreth 300 personash si dhe është e panevojshme të thuhet se menuja do të mbajë produkte sezonale të rritura në vend.

dardania.com

Flash Lajme

Më të lexuarat