Në të gjithë Kosovën janë hapur prej orës 07:00 qendrat e votimit për të gjithë qytetarët. Mediet kosovare raportojnë se vetëm një orë pas hapjes së qendrave të votimit është shënuar incidenti i parë.

Raportohet se në qendrat e votimit në Mitrovicën e Veriut, Zveçan dhe Leposaviç, procesi i votimit ka filluar me vonesë, pasi disa komisionerë serbë janë përplasur mes tyre për mënyrën e votimit.

Disa prej tyre kanë kërkuar që votimi të bëhet me letërnjoftim serb, ndërsa disa të tjerë kanë insistuar të respektohet vendimi i KQZ-së, që në veri të Mitrovicës të votohet me letërnjoftim të Kosovës.

Në Komunën e Mitrovicës janë hapur 28 qendra votimi me 104 vendvotime. Të drejtë vote në këtë komunë kanë mbi 80 mijë votues.

Sipas menaxherit të qendrës, Arben Gjikolli, 93 mijë qytetarë me të drejtë vote kanë mundësi të votojnë në 23 qendra të votimit.

j.l./ dita

Flash Lajme

Më të lexuarat