Optimizëm i kujdesshëm në Kinë. Për herë të parë që nga 20 janari, rajoni Hubei nuk ka regjistruar raste të reja të infeksionit. Natyrisht me përjashtim të kryeqytetit të saj Wuhan, epiqendra e epidemisë që tani është shpërndarë në arritur 83 vende.

Në Wuhan ka akoma 126 raste të reja të Covid 19, por vlen të theksohet se në pjesën tjetër të territorit të gjerë kombëtar ka vetëm 17.

Kështu, ndërsa rastet në botë rriten në mënyrë eksponenciale, kurba e infeksioneve kineze ka arritur në të ashtuquajturën rrafshnaltë dhe që nga fundi i shkurtit lë shpresë për një zbritje të shpejtë. I gjithë vendi po lëshon një psherëtimë lehtësuese por është ende i trembur.

Përpjekjet e mëdha të vendosura nga qeveria kineze kanë dhënë fryte dhe po planifikohet që në disa zona të hiqet karantina dhe në shumë fabrika të rifillojë puna si dhe të mbyllen dy spitalet e ngritur me urgjencë gjatë emergjencës.

Në Kinë, në 24 orët e fundit kanë vdekur duke e rritur në 3491 numrin e përgjithshëm të viktimave kurse numri i të shëruarve është rritur në 57 mijë.

dardania.com

Flash Lajme

Më të lexuarat

  • Week

  • Month

  • All