Në historinë botërore padyshim që një vend të rëndësishëm kanë zënë edhe femrat, që në një mënyrë apo në një tjetër janë bërë protagoniste.

Rusia është një nga ato vende ku femrat kanë një vend të rëndësishëm, me përfaqësimin me rreth 160 mijë ushtarake ose 10% e totalit të forcave.

Për më tepër ushtaraket ruse bien në sy për bukurinë dhe hijëshinë e tyre.

Numrin më të madh të total e mban Amerika me 170 mijë femra. Franca 19% të ushtarakëve i ka femra. Spanja ka vetëm 15 mijë, por ka vende si Izraeli që ushtria është e detyrueshme për femrat mbi 18 vjeç që janë pa fëmijë.

Por pavarësisht të gjithave, femrat arrijnë ta ruajnë delikatesën, por mbi të gjitha bukurinë e tyre edhe nën uniformën ushtarake. Në galerinë më poshtë keni mundësinë të shihni femrat ushtarake më të hijshme në planet.

Anglia

Australia

Brazili

Finlanda

Franca

Greqia

India

Indonezia

Italia

Izraeli

Japonia

Korea e Jugut

Nepali

Portugalia

Rumania

Rusia

Spanja

Suedia

Turqia

Ukraina

Zvicra

e.t./dita

Flash Lajme

Më të lexuarat