Sipas studiuesve, njerëzit që vjedhin, gënjejnë dhe ngacmojnë të tjerët gjatë gjithë jetës së tyre, mund të kenë trurin më të vogël se njerëzit normal.

Skanimi i trurit të disa personave 45 vjeç që kishin sjellje antisociale nga fëmijëria, tregoi se ata kishin tru më të vogël se njerëzit normalë, por ata theksojnë se mbetet ende e paqartë nëse truri i personave që morën pjesë në studim, ishte i trashëguar, apo kishte pësuar këto ndryshime për shkak të abuzimit me substancat narkotike ose shëndetit të dobët mendor.

Truri mesatar i një krimineli. Zonat blu tregojnë se cilat pjesë janë më të vogla kur krahasohen me dikë që nuk ka kryer kurrë një krim. Sa më e errët të jetë ngjyra blu, aq më i fortë është ndryshimi.

Studiuesit skanuan trurin e 700 pjesëmarrësve që kishin një sjellje antisociale; njerëz që kishin sjellje të dhunshme, kishin kryer krime, ose kishin probleme mendore për shkak të substancave narkotike.

Autorët thanë se gjetjet e botuar në revistën “Lancet Psychiatry”, siguruan provat e para të fuqishme për të treguar që njerëzit që kishin sjellje të keqe gjatë jetës së tyre, kishin probleme të mëdha neuro-psikologjike.

Truri i një krimineli mesatar gjatë gjithë jetës nga katër kënde. Zonat blu janë aty ku lëvorja është statistikisht më e hollë kur krahasohet me dikë që nuk ka kryer krim.

Autori kryesor i studimit Christina Carlisi, nga universiteti i Londrës tha se dallimet në strukturën e trurit të tyre e bëjnë më të vështirë zhvillimin e aftësisë shoqërore që i pengojnë ata të përfshijnë një sjellje anti sociale.

Ndërsa, Graeme Fairchild, një tjetër autor i studimit, tha se hulumtimi ishte një kontribut i rëndësishëm, por shtoi se duhet të vazhdojë edhe më tej ky studim për të përcaktuar më qartë edhe detale të tjera të shëndetit mendor të këtyre personave.

O.J/DITA

Flash Lajme

Më të lexuarat

  • Week

  • Month

  • All