Shumë prej nesh shpesh shikojnë telefonat inteligjentë ndërsa ecin për të ndihmuar në gjetjen e rrugës  apo edhe për të kaluar kohën.

Por duke vepruar kështu së shpejti mund të jetë e paligjshme në qytetin Yamato, në prefekturën Kanagawa, Japoni qendrore.

Këshilltarët e qytetit janë vendosur të votojnë mbi një propozim për të ndaluar aktivitetin pasi kërkimet raportojnë se shumë njerëz po shikonin në telefonët e tyre ndërsa ecnin.

Studiuesit vëzhguan 6,000 njerëz që ecin përgjatë dy stacioneve të trenave në Yamato dhe zbuluan se 12 përqind e tyre po shikonin në telefonat e tyre, shkruan Daily Mail.

Ajo ka bërë që disa politikanë në qytet të propozojnë ndalimin e veprimtarisë.

Ata pretendojnë se ka pasur një rritje të lëndimeve midis njerëzve që ecnin ndërsa shpërqendroheshin nga telefonat e tyre.

Nëse votimi i qershorit kalohet, Yamato do të bëhet qyteti i parë në Japoni që do të ndalojë ecjen ndërsa shikon në telefon.

Ligji i ri do të përcaktojë sjelljen ofenduese si ‘ecje ndërsa shikon në ekranin e një smartphone ose pajisje tjetër’.

j.l./ dita

Flash Lajme

Më të lexuarat