Pse pas orgazmës burrat thuajse nuk flasin asnjëherë?

Sipas një studimi të kryer nga shkencëtarët e “Institut National de la Santé et de la Recherche Médicale”, nuk bëhet fjalë për pandjeshmëri, por për një nevojë të trurit mashkullor, i cili ka tendencë “të fiket” pas seksit.

Neuroshkencëtari Serge Stoleru dhe ekipi i tij kanë analizuar aktivitetin e trurit mashkullor gjatë dhe pas orgazmës dhe kanë zbuluar një fikje tërësore të kores së trurit.

Menjëherë pas orgazmës, organizmi i mashkullit prodhon serotoninë, e cila zgjon dëshirën për pushim.

b.m. / dita

Flash Lajme

Më të lexuarat