Një kompjuter i ri shumë i avancuar që mund të dekodojë mendimet e njerëzve në kohë reale, është shpikur tashmë, tregojnë studiuesit. Kompjuteri i ri është shpikur së fundmi i cili mund të monitorojë aktivitetin e trurit dhe ta kthejë në imazh atë që përdoruesi po mendon.

Imazhet e gjeneruara nga kompjuteri progresivisht përputheshin me ato të menduara nga pjesëmarrësit, me një saktësi prej 83 përqind.

EEG-të e subjekteve ushqeheshin në një rrjet nervor, një algoritëm i frymëzuarnga truri i vërtetë që më pas nxirrte përfundimin nëse një imazh zbulohej nga truri në përputhje me atë që kërkonin subjektet.

Sipas shkencëtarëve, ky zhvillim do të mund të përdoret duke marrë një kuptim më të mirë se si njerëzit perceptojnë gjërat si dhe për të ndihmuar kreativitetin.

h.b/dita

Flash Lajme

Më të lexuarat