Cilat janë vendet ku rrezikoheni më tepër të infektoheni nga koronavirusi?

Shëndeti Publik i Anglisë ka publikuar një listë me ambientet që konsiderohen si “zona të nxehta”, duke përdorur të dhënat e mbledhura nga sistemi “testim dhe gjurmim” i Shërbimit Kombëtar Shëndetësor (NHS).

Sipas të dhënave të përllogaritura, supermarketet janë ambientet ku ka më shumë gjasa të infektoheni me Covid-19. Në vend të dytë renditen gjimnazet dhe më pas shkollat fillore.

Ajo që bie në sy është se palestrat, baret apo pub-et, nuk janë abmiente aq të rrezikshme të transmetimit të virusit.

LISTA:

Supermarketet – 18.3%

Gjimnazet – 12.7%

Shkollat fillore – 10.1%

Spitalet – 3.6%

Azilet – 2.8%

Kolegjet – 2.4%

Magazinat – 2.2%

Shkollat e infermierëve – 1.8%

Pub-et ose bar-et – 1.6%

Hoteleria – 1.5%

Universitetet – 1.4%

Fabrika prodhimi – 1.4%

Banesë me deri në 5 persona – 1.2%

Godinat ambulatore – 1.1%

Palestrat – 1.1%

Restorantet dhe kafenetë – 1.0%

dardania.com

Flash Lajme

Më të lexuarat

  • Week

  • Month

  • All