Manualet më të pasura të Kinës në internet mendojnë se punonjësit e tyre duhet të punojnë më shumë. Jack Ma, biznesmeni i fuqishëm dhe së fundmi “i zhdukur” nga sytë mediatik, citon se orët e gjata të punës janë “një bekim i madh”.

Mirëpo, çfarë është ajo që njihet masivisht si kultura e punës në Kinë; “kultura 996”, e cila po ashtu përcjell një shok kulturor në shumë vende të tjera të botës. “Kultura 996” flet për punën që fillon në orën 09:00 të mëngjesit dhe përfundon në orën 21:00, 6 ditë në javë.

dardania.com

Flash Lajme

Më të lexuarat

  • Week

  • Month

  • All