Një studim i realizuar kohët e fundit nga Instituti Kombëtar Shëndetësor në Britani,  paralajmëron se duhet të bëni shumë kujdes nga rrezet e telefonave.

Rrezatimi kundrejt smartfonëve mund të paraqesë rrezik për kancer të caktuar për disa individë.

Gjashtë për qind e minjve, të cilët ishin pjesë e studimit, të ekspozuar ndaj të njëjtit lloj rrezatimi  zhvilluan një lloj kanceri të quajtur “schwannoma” në zemrat e tyre.

Schwannoma (sh-won-oma) është një tumor i indit që mbulon nervat dhe quhet këllëf nervor. Këto tumore zhvillohen nga një lloj qelize e quajtur qelizë Schwann, prej nga derivon edhe emri i gjendjes shëndetësore.

Schwannomas shpeshherë nuk është vdekjeprurës, pra i takon gjinisë mashkullore (malinje).

dardania.com

Flash Lajme

Më të lexuarat