Herën tjetër që do të pini kos dhe do të hiqni letrën e cila mbulon kosin dhe gjëja e parë që bëni është të derdhi lëngun mos e bëni përsëri! Në vend të kësaj, sigurohuni që ta përzieni plotësisht para se të hani një lugë.

Pse? Sepse lëngu në sipërfaqen e kosit është në fakt një proteinë që ka shumë përfitime shëndetësore. Në terma të thjeshtë, është një proteinë e lëngshme që mbetet pasi qumështi është copëzuar dhe është zënë kos.

Konsiderohet një proteinë e plotë pasi përmban të gjitha aminoacidet esenciale. Ekzistojnë dy lloje të ndryshme të këtij lëngu i ëmbël dhe i tharët. E ëmbla është proteina e nënprodukteve që mbetet nga bërja e djathërave të fortë.  E tharta përdoret për të bërë pluhurat e proteinave që gjenden në supermarkete dhe në dyqane.

dardania.com

Flash Lajme

Më të lexuarat