Lajmi i keq është se as palestra nuk na shpëton dot më nga qëndrimi ulur. Personat që qëndrojnë ulur në tavolinë për 8 ose më shumë orë, kanë më shumë gjasa të preken nga hipertensioni, ataku kardiak, depresioni dhe… nga  “vithet e zyrës”!

Sindroma e “vitheve të zyrës” është proçesi i ngadaltë dhe i vazhdueshëm i rrafshimit të vitheve ndërkohë që qëndron ulur në tavolinë për orë të tëra.

Ekspertët janë të bindur kur thonë se më shumë të qëndrosh e ulur pa lëvizur, aq më e vështirë do të jetë t’i vësh në punë muskujt. .

Çfarë duhet bërë?!

Nëse nuk keni kohë për t’u shkëputur dhe për të bërë stërvitje, një shkëputje qoftë edhe 5-minutëshe nga karrigia, ndihmon në aktivizimin e muskujve dhe në parandalimin e sheshimit të ‘aseteve’ tuaja të çmuara.

dardania.com

Flash Lajme

Më të lexuarat