Me 79 vota pro dhe asnjë kundër, parlamenti i Kosovës miratoi rezolutën për “gjenocidin, krimet kundër njerëzimit dhe krimet e luftës të ish-regjimit shtetëror serb në Kosovë”. “Në vitin 1999 forcat serbe kryen mbi 100 masakra në Kosovë madje në disa vende edhe i dogjën për së gjalli njerëzit, si në Breznik, Mitrovicë, Podujevë, Randobravë, Krushë e vogël dhe të madhe, Gjakovë, Matiqan, Izbicë, Llashticë e Gjilanit, Rrezallë.

Prokuroria Speciale e Kosovës, ka njoftuar se do të nisë hetimin pas publikimit të fotografisë nga deputetja, Flora Brovina, e cila dëshmon për krimet serbe të kryera në Kosovë.

Prokuroria bën të ditur se do ta ftojnë deputeten Brovina, për dhënien e informacionit lidhur me viktimën për të cilën ajo pohon se është e gjallë, si dhe, dorëzimin e fotos dhe dëshmive që ajo pohon se i ka lidhur me këtë rast dhe raste të tjera.

Me këtë rast kurora lulesh janë vendosur te varret e dëshmorëve Gani Uka e Muharrem Zeneli në Ticë, Skender e Mustafë Skenderi në Kompleksin e Dëshmorëve në Marinë, si dhe Kujtim Ahmetin në Varrezat e Dëshmorëve në Tërnafc.

Kuvendi i Kosovës ka miratuar propozim rezolutën për gjenocidin serb në Kosovë.

Me 79 vota për, asnjë votë kundër është miratuar kjo rezolutë.

Kryetari i Kuvendit të Kosovës, Kadri Veseli ka deklaruar se plaga më e madhe e luftës është mungesa e drejtësisë për viktimat e gjenocidit, të cilin shteti serb e ushtroi mbi popullin e Kosovës gjatë luftës.

Faqja e zezë

Akti i publikimit të fotografisë në Kuvendin e Kosovës ua ka mbytë zërin viktimave të dhunës seksuale, i ka dhunuar ato për së dyti.