I gjithë raportimi i ministrit për këtë temë është përcjellë me përplasje në mes tij dhe kryetares së Komisionit për Legjislacion e cila vjen nga Lëvizja Vetëvendosje Albulena Haxhiu.

Kjo e fundit së pari ka kërkuar të dijë se kush janë anëtarët e Komisionit për Provimin e Noterisë, ku në përgjigjen e tij ministri Tahiri bëri të ditur anëtarët dhe zëvendësit e tij.

Në këtë takim, kryeparlamentari Veseli e njoftoi kongresistin me zhvillimet politike në Kosovë dhe rajon, ndërsa kanë diskutuar për bashkëpunimin e shkëlqyer ndërmjet Kosovës dhe SHBA-së.

Në 20 vjet liri që nga çlirimi, Veseli tha se Kosova ka arritur progres në të gjitha fushat falë bashkëpunimit të ngushtë me aleatët e përhershëm, SHBA-të dhe vendet mike perëndimore.