Profesori dhe ligjëruesi në Universitetin e Parisit, Nezir Kraki, është përfshirë ne debatin rreth luftës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës.

Ai në një postim në Faceboook, ka shkruar se “duhet edhe të pranohet fakti se çoroditja e disa trimave pas luftës i ka shkaktu dëm tragjik Kosovës”.

Hidrocentralet “Bellaja” dhe “Deçani” ishin subjekt i protestës qytetare në Deçan

Hidrocentralet “Bellaja” dhe “Deçani” ishin subjekt i protestës qytetare në Deçan

Nën organizmin e organizatës jo- qeveritare “Era”, sot në grykën e Deçanit te hidrocentrali “Bellaja” kanë protestuar qytetarë me moton “Ndal operimin ilegal të hidrocentraleve në Deçan”.

Funksionalizimi i Departamentit Special pranë Gjykatës Themelore dhe Gjykatës së Apelit në Prishtinë, tashmë po shihet si një adresë ku do të adresohet lufta kundër krimit të organizuar dhe korrupsionit, derisa tani e tutje do të trajtohen ekskluzivisht lëndët e Prokurorisë Speciale të Republikës së Kosovës.Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri, në një intervistë për Ekonomia Online, tha se ky departament ka qenë i domosdoshëm pasi që sipas tij, vetëm në këtë mënyrë, sistemi i drejtësisë është më efikas në luftën kundër krimit të organizuar dhe korrupsionit.

Sipas komunës së Ferizajt, ky aksion i përbashkët i forcave të rendit dhe Inspektoratit të Komunës ka ardhur si rrjedhojë e vëzhgimeve nga afër të këtyre lokale nga organet e rendit, me dyshimin se po zhvillohej veprimtari e paligjshme.