Colors: Blue Color

Zyrtarët e sigurisë së Rusisë kanë arrestuar kreun e Kishës Ortodokse ukrainase në gadishullin e aneksuar të Krimesë, raporton Current Time.

Ende nuk është e qartë arsyeja e arrestimit. Kryepeshkopi Kliment është arrestuar në një stacion autobusësh në kryeqytetin e Krimesë, Simferopol, raporton rrjeti në gjuhën ruse i REL-it, Current Time.

Qytetarët në Estoni sot votojnë në zgjedhjet parlamentare, ku partia pro-ruse e kryeministrit Juri Ratas, Partia Qendrore, pritet të fitojë më së shumti ulëse në Parlamentin prej 101 anëtarësh.

Pothuajse një milion persona kanë të drejtë vote dhe ata mund të votojnë për 10 parti politike dhe 15 kandidatë të pavarur.

Një grup pronarësh qensh, të cilët kërkojnë një referendum të dytë për Britaninë e Madhe, që ajo të mos largohet nga Bashkimi Europian, kanë planifikuar mbrëmjen e djeshme një manifestim kundër Brexit, pranë parlamentit britanik, në qendër të Londrës.

Flash Lajme