Colors: Blue Color

Në 30-vjetorin e rënies së murit të Berlinit, kancelarja Angela Merkel i kërkoi Evropës të mbrojë ‘demokracinë dhe lirinë, të drejtat e njeriut dhe tolerancën’. Teksa iu drejtua lidërvë politike dhe të personaliteteve të tjera europiane të ftuar në ceremoninë e rastit, Merkel tha se vlera të tilla ‘duhet të mbrohen gjithmonë’, duke paralajmëruar se ato nuk mund të merren si të mirëqena.

Më shumë se një e treta e një gjeneratë fëmijësh të lindur midis fillimit të viteve ’80 dhe mesit të viteve ’90 në SHBA, janë të joshur nga komunizmin, ndërsa popullariteti i kapitalizmit ka rënë që prej vitit 2018 – sipas një sondazhi të YouGov, raporton The Independent.

Flash Lajme