Përmbytjet masive në Indi u kanë marrë jetën 200 personave në katër rajone të vendit: Gujarat, Kerala, Karnataka dhe Maharashtra.

Forcat e shpëtimit kanë evakuar deri tani rreth 1 milion veta.

Përmbytjet katastrofale janë shkaktuar për shkak të shirave stinorë në jug dhe juglindje të Azisë. Ata shkaktojnë daljen e lumenjve nga shtrati duke u marrë jetën çdo viti qindra njerëzve.

Vitin e kaluar, në shtetin e Keralës vdiqën 450 veta.

dardania.com

Flash Lajme