Me dhjetëra ton eksploziv janë hedhur nga koalicioni ndërkombëtar, i drejtuar nga SHBA për të spastruar një bazë të ISIS-it në një ishull në veri të Irakut, në brendësi të lumit Tigër.

Bombardimet masive kundër forcave të ISIS që u mposhtën në Irak në vitin 2017, por që po riorganizoheshin në këtë ishull  janë kryer nga avionët amerikanë F15 dhe F35.

Ky ishull quhej ndryshe “ishulli i infektuar nga ISIS” në Irak.

j.l./ dita

Flash Lajme

Më të lexuarat