Është festuar  të martën festa e Ashures, që përkon me vdekjen e Hussain in Ali, nipit të profetit Muhamed.

Besimmtarët myslimanë, të sektit shiit, që janë kryesisht të vendosur në Iran e kanë festuar këtë festë në Xhaminë, ku sipas tyre pritet që të zbresë Aliu.

Festimet kanë arritur në ekstrem, pasi tradita sipas tyre është që çdokush të përgjaket, e kjo festë nuk ka kursyer as fëmijët.

Shiitët, e gjuajnë veten me kamzhik, dhe priten me thika derisa të derdhin gjakun./ dardania.com

Foto 1 nga 15

Flash Lajme

Më të lexuarat