Ditën e sotme, 21 shtator, shënohet Dita Ndërkombëtare e Paqes.

Kjo ditë është themeluar nga Organizata e Kombeve të Bashkuara.

Kjo ditë shënohet nga qindra miliona njerëz dhe mijëra organizata më 21 shtator të çdo viti.

Këtë herë shënon 61 vjetorin e Kambanës së Paqes e cila çdo vit bie në këtë ditë.

Ishte viti 1954 kur kjo kambanë e farkuar nga monedhat e mbledhura nga fëmijët e 60 shteteve iu dhurua Kombeve të Bashkuara nga Shoqata e OKB-së së Japonisë. Që atëherë, për gjysmë shekulli, kambana ka dërguar porosi të fuqishme në mbarë botën lidhur me aspiratat e njerëzimit për paqe. / dardania.com

Flash Lajme

Më të lexuarat