Vitin e ardhshëm, në Shtetet e Bashkuara të Amerikës zhvillohen zgjedhjet për të nominuar kandidatët e republikanëve dhe demokratëve, për presidencialet 2021.

Demokrati Julian Castro, ish kryetar i San Antonios, pritet të paraqes kandidaturën zyrtare që do të sfidonte presidentin Donald Trump në zgjedhjet e nëntorit të vitit 2020.

Ai është 44 vjeç, ndërsa është nip i një migranti nga Meksika, ka shërbyer si sekretar i Zhvillimit Urbanistik gjatë presidencës së Barack .

“Vizioni im për të ardhmene vendit është që ne kemi për qëllim të jemi vendi më i zgjuar, shëndetshëm dhe më fer e me prosperitet i shekullit 21″.- ka deklruar ai.

Për shkak se vjen nga një familje emigrantësh, ai është kundër  politikave të Trump për emigrantët.

Ende nuk dihet nëse ai do ta shpallë kandidaturën zyrtarisht, por tanimë formalisht ai flet për planin e tij në krye të SHBA./ dardania.com

Flash Lajme