Në kuadër të planifikimeve për luftën kibernetike në të ardhmen, Rusia po planifikon të shkëputet për një kohë të shkurtër nga interneti.

Mësohet  se kalimi i të dhënave mes qytetarëve dhe organizatave ruse do të mbetet brenda vendit pa qarkulluar ndërkombëtarisht, sqarojnë autoritetet.

E gjithë prova është pjesë e projektligjit të quajtur “Programi Kombëtar i Ekonomisë Dixhitale”, i cili po garanton autoritetet ruse se si mund të veprojnë nëse fuqitë e huaja izolojnë Rusinë nga interneti.

f.h/Dita

Flash Lajme