Duket se sulmi terrorist në Zelandën e Re do të sjell ndryshime të reja në ligj. Menjëherë pas ngjarjes së rëndë që ndodhi në një xhami në Zelandë, ku vdiqën 49 persona, shitja dhe mbajtja e armëve do të ndryshojë.

Për këtë arsye dyqanet e armëve kanë nxjerrë në shitje shumicën e armëve të tyre me çmim të lirë. Sipas BBC, shtetasit e Zelandës së Re kanë harxhuar këto dy ditë më shumë se një milion dollarë për blerjen e armëve.

Sulmi terrorist i ka shokuar të gjithë dhe shumë qytetarë kanë blerë armë për tu mbrojtur ndërsa një pjesë tjetër për gjueti.

b.b/dita

Flash Lajme