On Tuesday, a video released by ISIS showed 8 men purported to be the Sri Lankan attackers pledging allegiance to the terror group. All of the men have their hands placed together and are masked, except one.
That man, identified as Zahran Hashim, is ???leading them,??? reads the caption by ISIS??? Amaq news agency.Approved for use Rich Phillips on the row and Jim Crane in Standards

Paralajmërimet e hershme nga shërbimet e inteligjencës së Indisë për zyrtarët e Sri Lankës përpara bombardimeve të së dielës së Pashkës u bazuan në informacionin e mbledhur nga një i dyshuar i ISIS.

Delhi ka kaluar në inteligjencë specifike të pazakontë në javët dhe ditët që çuan në sulme, thanë zyrtarët e Sri Lankës. Të paktën disa prej informacioneve u grumbulluan nga materiali i marrë gjatë marrjes në pyetje të një të dyshuari të ISIS-it, të arrestuar në Indi, informon dritare.net

I dyshuari u dha hetuesve emrin e një personi të trajnuar në Sri Lanka, i cili është i lidhur me një grup ekstremist të përfshirë në shpërthimet, tha burimi. Zahran Hashim, u identifikua në një video të sulmit të lëshuar të martën nga ISIS, i cili mori përgjegjësinë për vrasjet e së dielës së Pashkëve. Në një deklaratë të botuar nga agjencia e lajmeve Amaq e lidhur me ISIS-in, grupi tha se sulmuesit ishin “luftëtarë të Shtetit Islamik”./K.C/dritare.net

Flash Lajme