Colors: Yellow Color

Besimtarët bektashinj festojnë sot ditën e Sulltan Nevruzit.

Sulltan Nevruzi festohej si festa e ardhjes së pranverës dhe më vonë si ditëlindja e imam Aliut.

Në Shqipëri ndodhet edhe Kryegjyshata Botërore Bektashiane, e cila vizitohet nga shumë besimtarë dhe turistë të huaj, të cilët vijnë të organizuar në grupe nga e gjithë bota.

Çfarë do të bënit nëse do të ishit kryebashkiaku i një qyteti të mbushur plot me ndërtesa ngjyrë gri dhe me arkitekturë të epokës komuniste? Epo, një zgjidhje mund të ishte ta bënit qytetin me të gjallë me anë të ngjyrave.

Flash Lajme