Lëvizjet e zorrëve ndoshta janë të ulëta në shumicën e njerëzve dhe kjo ndikon në shëndetin tuaj.  Pozicioni juaj kur kryeni nevojat personale mund  të rris rrezikun e zorrëve dhe problemeve të legenit, përfshirë kapsllëkun, hemorroidet etj.

Siç rezulton, praktikisht të gjithë që jetojnë në shoqëritë perëndimore po e bëjnë atë gabim!

Kur shkoni në tualet duhet me patjetër të tendoseni më shumë se sa jeni mësuar. Si në fotografinë më poshtë: Trupi juaj është projektuar për të eliminuar mbetjet në pozicionin e squat,sipas “the gardian”

Përfitimet këtij pozicioni:

Kur uleni në tualet vendosini këmbët deri në 90 gradë por ngjitur me barkun tuaj. Nëse nuk mundeni atëherë mirë do të ishte të vendosni një stol apo mbajtëse për këmbët. Ky pozicion ndryshon marrëdhëniet hapësinore të organeve dhe muskulaturës suaj. Si rezultat, ju maksimizoni efikasitetin e eliminimit të jashtëqitjes.

Ky pozicion parandalon akumulimin e toksinave në traktin tuaj të zorrëve që mund të shkaktojnë dhe të kontribuojnë në problemet e zorrëve dhe një shumëllojshmëri shqetësimesh.

dardania.com

Flash Lajme

Më të lexuarat