Janë publikuar së fundmi foto nga brenda nëndetëses më të madhe bërthamorë në botë, e cila është ende aktive. Nëndetësja me raketa balistike me fuqi bërthamore, i përket Marinës ruse.

Nëndetësja “Dmitriy Donskoi” nisi shërbimin aktiv në vitin e largët 1982, dhe pas daljes nga përdorimi të nëndetëseve të tjera të llojit “Typhoon”, ajo u bë më e madhja në botë.

Kjo nëndetëse ka shërbyer edhe si burim frymëzimi për filmin e famshëm të vitit 1990 “The Hunt for Red October”. Nëndetësja e përdorur në këtë film është po ashtu e llojit “Typhoon”.

Në fotot e publikuara shfaqen anëtarët e ekuipazhit të nëndetëses dhe teknologjia e saj, e cila është e ngjashme me atë të filmit.

 

dardania.com

Flash Lajme

Më të lexuarat