Gjiganti suedez i mobilieve, IKEA, që ofron gjithçka që lidhet me shtëpinë ka rezultuar kohët e fundit dhe shumë i përshtatshëm dhe si vendi ideal për lojën e famshme ‘kukafshehtas’, e cila përfshiu 3000 persona.

Një dyqan mesatar i kompanisë është rreth 300,000 metra katrorë, ndërsa IKEA më e madhe në botë është 700,000 metra katrorë, ndaj është e lehtë të imagjinohen vende të panumërta për t’u fshehur brenda ambienteve të saja. Por për fat të keq për një grup në Facebook, udhëtimi i tyre i planifikuar në një IKEA në Glasgow, Skoci u anulua pasi njoftimi i tyre për ngjarjen u bë publik.

Pesë oficerë policie u thirrën në degën Braehead dhe mbetën në dyqan deri në mbrëmje.

“Njerëzit po ndalojnë të gjithë ata që duket sikur janë këtu për një lojën kukafshehtas”, shkruante një person në Facebook që ndodhej atje. Vetë IKEA gjithashtu kishte personelin e saj të sigurisë në aksion dhe nuk u raportuan incidente.

Çuditërisht, ky lloj fenomeni ka filluar të bëhet mëse i zakonshëm në ambientet e kompanisë, të paktën në Europë. Trendi filloi në Belgjikë në 2014 dhe shpejt fitoi popullaritet në të gjithë kontinentin, me pëlqimin e IKEA-s fillimisht për lejimin e lojës. Por vetëm një vit më vonë, gjiganti suedez i mobilieve u detyrua të ndalojë ngjarjet pasi ato filluan t’i dilnin nga kontrolli.

“Siguria e klientëve dhe bashkëpunëtorëve tanë është gjithmonë përparësia jonë më e lartë,” tha Rob Cooper, IKEA Glasgow menaxher i dyqaneve në një deklaratë.

“Ne ishim të vetëdijshëm për një ngjarje jozyrtare ‘Hide dhe Seek’ në Facebook që po organizohej për t’u zhvilluar në dyqanin tonë dhe kemi punuar me policinë lokale për mbështetje në lidhje me këtë. Edhe pse e vlerësojmë faktin që për disa mund të jetë tërheqëse të realizojnë lojëra në dyqanet tona, ne nuk lejojmë që ky lloj specifik aktiviteti të zhvillohet për të siguruar kështu që po ofrojmë një mjedis të sigurt dhe përvojë të rehatshme blerjesh për klientët tanë”.

dardania.com

Flash Lajme

Më të lexuarat