Ekziston vetëm një pjesë e vogël e universit që mund ta njohim thellësisht dhe kjo pjesë është e jona.

Sado kureshtare të duket, jo gjithmonë i kushtojmë vëmendjen e duhur.

Ne të gjithë e përdorim dialogun e brendshëm, megjithatë, ne e bëjmë atë në mënyrën më të keqe. Ethan Kross, një psikolog amerikan, ka treguar se qenia njerëzore është e prirur të jetë e pashpresë në bisedat me veten.

Më pas profesori Ethan Kross kreu një seri eksperimentesh dhe arriti në përfundimin se të gjithë njerëzit që janë të aftë të flasin me veten e tyre dhe që fillojnë dialogët duke shqiptuar emrin e tyre janë më të suksesshëm, janë më të sigurt dhe më të lumtur.

Mund të duket si një përfundim i thjeshtë dhe naiv, por të folurit me veten na lejon të menaxhojmë jetën tonë në një mënyrë më të ekuilibruar, veçanërisht nga një këndvështrim emocional, shkruan faqja italiane Rimedio Naturale.

j.l./ dita

Flash Lajme

Më të lexuarat

  • Week

  • Month

  • All