Kequshqyerja apo ushqyerja e pamjaftueshme mund të reflektohet edhe në shenja fizike, perveç atyre metabolike. Keto shenja nuk janë gjithmonë specifike dhe shpeshherë mund të reflektojnë mungesë të një sërë lëndësh ushqyese apo situatash që nuk lidhen detyrimisht me ushqimin.

Përshtati në shqip: Arlinda Rexhmati

Ajo çfarë keni në pjatën tuaj mund t’ju ndihmojë të ruani kapacitetin kardiak. Ushqimet e shëndetshme për zemrën përmbajnë lëndë ushqyese që kanë efekte pozitive në sistemin kardiovaskular apo reduktojnë riskun e zhvillimit të sëmundjeve të zemrës duke ulur kolesterolin “e keq” LDL dhe trigliceridet në gjak, duke reduktuar tensionin e gjakut dhe duke kontrolluar peshën dhe/ose përmirësuar ndjeshmërinë ndaj insulinës.

Flash Lajme

Më të lexuarat