Blerina Bombaj, dietologe

Mjedrat dhe shëndeti

Dieta është faktor vendimtar, i cili lidhet ndjeshëm me rrezikun nga sëmundjet metabolike të kohëve moderne si obeziteti, diabeti, sëmundjet kardiovaskulare, kanceri dhe Alzheimer-i.

Various ripe fruits for eating healthy

Ilma Lamçe

Frutat janë shumë të rëndësishme në dietën ushqimore. Ato janë  baza e piramidës ushqimore dhe duhet të konsumohen në çdo stinë dhe çdo ditë.

Përshtati në shqip: Ilma Lamçe

Gjatë gjithë kohës duhet të tregoni kujdes ndaj ushqimeve që konsumoni, dieta ushqimore duhet të jetë e pasur me fruta dhe perime. Por gjatë verës kujdesi duhet të jetë më i madh pasi trupi dehidratohet dhe përveç se duhet të konsumoni frutat dhe perimet, të cilat duhet të jenë sa më të freskëta duhet të pini dhe sa më shumë lëngje.

Flash Lajme