Përshtati në shqip: Ilma Lamçe

Nëse kërkoni djegien e sa më shumë kalorive pa punuar, ndryshoni rutinën tuaj të përditshme për të përfshirë më shumë aktivitet fizik. Shembujt përfshijnë:

  • Merrni shkallët në vend të ashensorit ose shkallë lëvizëse
  • Parkoni sa më larg, kështu do të keni më shumë mundësi për të ecur në destinacionin tuaj
  • Përdorni banjën në anën tjetër të zyrës dhe jo atë më të afërt
  • Merrni pushime të rregullta nga tavolina juaj në punë për t’u shtrirë dhe për të ecur -Gjatë telefonatave ngrini pesha të lehta
  • Ecni më me gjallëri se ritmi juaj i zakonshëm
  • Në vend të takimit të ulur me një bashkëpunëtor ose një mik, takohuni gjatë ecjes
  • Zgjidh një printer për dokumentet që nuk është pranë tavolinës tënde
  • Merrni parasysh marrjen e një tavoline të qëndrueshme

Blerina Bombaj, dietologe

Gjumi, stresi dhe dobësimi

Orët e gjumit dhe cilësia e tij ndikojnë ndjeshëm në rregullimin e peshës trupore. Shkurtimi i orëve të gjumit pengon rregullimin e urisë dhe oreksit.

Ndryshimi i ushqimeve që hani mund të ulë kolesterolin dhe të përmirësojë yndyrnat në gjak. Duke shtuar në dietë ushqime që ulin LDL-në, (pjesëzat e dëmshme të kolesterolit  që kontribuojnë në bllokimin e arterieve dhe ngushtimin e tyre (arterioskleroza), është mënyra më e mirë për të arritur një dietë të ulët të kolesterolit.

Flash Lajme

Më të lexuarat