Ilma Lamçe

Ushqimet që kanë në përmbajtje të tyre spec djegës janë ushqime të preferuara nga shumë njerëz, por ka edhe nga ata të cilët nuk e konsumojnë dot. Speci djegës ka qenë i lidhur me një rrezik të reduktuar të obezitetit, presionit të lartë të gjakut dhe vdekjes së hershme por a e dini se ai ndikon negativisht në shëndetin tuaj mendor?

Various ripe fruits for eating healthy

Ilma Lamçe

Frutat janë shumë të rëndësishme në dietën ushqimore. Ato janë  baza e piramidës ushqimore dhe duhet të konsumohen në çdo stinë dhe çdo ditë.

Blerina Bombaj, dietologe

Mjedrat dhe shëndeti

Dieta është faktor vendimtar, i cili lidhet ndjeshëm me rrezikun nga sëmundjet metabolike të kohëve moderne si obeziteti, diabeti, sëmundjet kardiovaskulare, kanceri dhe Alzheimer-i.

Flash Lajme

Më të lexuarat