Përshtati në shqip: Ilma Lamçe

Nëse kërkoni djegien e sa më shumë kalorive pa punuar, ndryshoni rutinën tuaj të përditshme për të përfshirë më shumë aktivitet fizik. Shembujt përfshijnë:

 • Merrni shkallët në vend të ashensorit ose shkallë lëvizëse
 • Parkoni sa më larg, kështu do të keni më shumë mundësi për të ecur në destinacionin tuaj
 • Përdorni banjën në anën tjetër të zyrës dhe jo atë më të afërt
 • Merrni pushime të rregullta nga tavolina juaj në punë për t’u shtrirë dhe për të ecur -Gjatë telefonatave ngrini pesha të lehta
 • Ecni më me gjallëri se ritmi juaj i zakonshëm
 • Në vend të takimit të ulur me një bashkëpunëtor ose një mik, takohuni gjatë ecjes
 • Zgjidh një printer për dokumentet që nuk është pranë tavolinës tënde
 • Merrni parasysh marrjen e një tavoline të qëndrueshme

Ndonjëherë janë gjërat më të vogla që kanë më shumë rëndësi. Është shkruar shumë për mënyrën se si të ruhet një peshë e shëndetshme duke u fokusuar në kalorinë e konsumuar – prova është në faqet e panumërta të dedikuara për dietat e ndryshme dhe muret të mbushura me libra diete në shumicën e dyqaneve të librave. Dieta dhe stërvitja janë gurthemelet e çdo plani për të arritur dhe mbajtur një peshë të shëndetshme. Por mund të jeni në gjendje të bëni një ndikim të madh në bilancin tuaj të kalorive në krahasim me kaloritë duke i kushtuar vëmendje gjërave të vogla.

Burimi: Harvard School/Shendeti.com.al

Flash Lajme

Më të lexuarat

 • Week

 • Month

 • All