Nga Mrika Dujaka

Një nga vendet më të vizituara në Kosovë në këto dy dekadat e fundit padyshim se është kompleksi tashmë i njohur i Jasharajve në Prekaz të Skenderajt! Aty në atë kullë legjendare më 5 mars 1998 ranë heroikisht një familje e tërë me dhjetëra anëtarë që nga më të moshuarit e deri te gratë dhe fëmijët e moshës jomadhore të Jasharajve me në kryetrimin e njohur Adem JASHARI.

Nga Mrika Dujaka

Gjakova në shekullin e kaluar më shumë ka qenë e orientuar me mish e me shpirt, mbi te gjitha me tregti me Malësinë e Gjakovës e cila shtrihet nga Ereniku e maleve përpjete për të trupuar dy gryka në drejtim te Shqipërisë -atë të Qafës së Prushit dhe tjetra Qafa e Morinës e që të dyja të shpijnë në Malësi të Gjakovës- në Bajram Curr, Kolgecaj, Tropojë e deri në Kukës por ajo lidhja më e fuqishme është dhe ka qenë sot e kësaj dite ngel e lidhur si mishi e thoi është Shkodra!

Flash Lajme

Më të lexuarat