Anijet e tejmbushura të orës 7, që ndalojnë te moli i Bolonjës, të kujtojnë 92 dhe 97, kur shqiptarët mësynë  portet, e pushtuan anijet për të arritur, ëndrrën, Italinë.

Vite më pas, Vlora që gjetën nuk është më Vlora që lanë. Qytetin e ndryshuar, tani e kanë pushtuar italianët dhe bashkë të gjithë, kanë një vend ku preferojnë plazhin.

(Foto,Shën Jani në Karaburun.)

Karaburunin.

Me skafe, varka, anije, jahte, apo gomone, të gjithë në fundjave shkojnë në gjiret e Karaburunit, për plazh, drekë dhe kthim në perëndim.

Kur kthehen të duket e pabesueshme, që dikur këtë mol e kishin për ta braktisur këtë qytet.

Tani, për ta jetuar dhe gjithë çfarë e rrethon qytetin më të pazakontë në Mesdhe, që laget nga dy dete, ka një ishull, një gadishull dhe një të ardhme të shkëlqyer të turizmit detar. / Dritare.Net

Flash Lajme

Më të lexuarat