25% e të gjitha mbeturinave plastike mund te shndërrohet në një karburant të ngjashëm me naftën.

Kështu thotë një studim nga Universiteti Purdue i cili u botua në revistën ACS, që tregon se procesi është potencialisht i pastër dhe efikas nga pikëpamja e energjisë së djegies ose riciklimit të mbeturinave.

Sipas studiuesve, vetëm 20% e plastikës riciklohet dhe një përqindje pak më e lartë përfundon në furrat e djegies, që shmangin ndotjen e mjedisit për shkak të mikroplastikës.

“Teknologjia jonë mund të inkurajojë riciklimin”, tha Linda Wang, një nga autoret e studimit.

dardania.com

Flash Lajme