Sezoni veror këtë vit pritet të vijë më herët. Sipas sinoptikaneve, temperaturat e larta dhe thatësira do të na shoqërojnë përgjatë stinës se pranverës, ndërkohë që reshjet e shiut do të jenë të pakta.

23 marsi shënon Ditën Botërore të Meteorologjisë, e cila festohet që nga viti 1950. Çdo vit, zgjidhet një temë ku pasqyrohen çështjet me prioritet të lartë të shoqërisë dhe zhvillimit global. Ajo e këtij viti është: Dielli, Toka Dhe Moti.

Meteorologët kane folur me herët për energjinë, agrikulturën, ushqimin e ujin. Ndërsa aktualisht trajtohen kryesisht çështjet e parandalimit të fatkeqësive natyrore dhe masat që po merren për t’u përballur me sfidat e klimës në të ardhmen.

dardania.com

Flash Lajme