Grupet e gjakut përveç ndarjes në grupe të mëdha si A, AB, B dhe O, kanë dhe një veçori tjetër, rezusin që ndryshe shënohet me RH.

Grupet e gjakut me RH (rezus) pozitiv, kanë disa proteina, të cilat nuk gjenden tek grupet me RH negativ.

Sipas CNN, në botë ka një numër të madh njerëzish që kanë këtë grup gjaku por shkenca ende është skeptike mbi origjinën e tij.

Shkencëtarët në disa studime kanë dalë në përfundimin se personat që kanë grupin e gjakut me RH negativ, mund të jenë të lidhur me ndonjë tribu apo grup jashtëtokësor.

 e.t./dita

Flash Lajme