Deri tani ndoshta e keni përdorur si garniturë, pa e ditur se majdanoz ka një numër të lartë përfitimesh shëndetësore.

Përfitimet shëndetësore të majdanozit:

Parandalon kancerin:

Majdanozi përmban myristicin, një kompleks natyror që në mënyrë efektive mund të zvogëlojë shpejtësinë e rritjes së kancerit në stomak dhe mushkëri.

Trajton dëmtimet nervore:

Në shumicën e rasteve, neurotoksimi është shkaku i dëmtimit të nervave, që do të thotë dëmtimin e trurit ose të sistemit nervor periferik të shkaktuar nga substancat toksike si pesticidet apo metalet e rënda.

Këto toksina janë jashtëzakonisht të dëmshme në tru dhe mund të prishin apo edhe të dëmtojnë disa nerva thelbësore për transmetimin dhe përpunimin e informacionit në tru dhe në pjesë të tjera të sistemit nervor shkruan Shendeti.

Një studim ka provuar se lëngu i majdanozit është shumë i dobishëm për përmirësimin e simptomave të shkaktuara nga neurotoksimin.

Redukton inflamacionin:

Konsumi i rregullt i majdanozit mund të ndihmojë në trajtimin e artritit dhe osteoartritit. Majdanozi ka një përmbajtje të pasur të vitaminës C gjë e cila ndihmon në kurimin e këtyre problemeve.

Si ta përgatisni çajin me majdanoz:

4-5 degë majdanozi

Një e katërta ose gjysma e një limoni

1 lugë çaji mjaltë

3 gota uji

Së pari, vloni ujin. Shtoni majdanoz dhe limon në një gotë dhe derdhni ujë të zier në të. I lini për 5 minuta. Pastaj, hiqni majdanozin shtoni limon dhe mjaltë.

e.t./dita

Flash Lajme