Në Fiume të Kroacisë janë instaluar semaforët e parë për femra.

Në vend të simboleve klasike të meshkujve me pantallona, tashmë semaforët janë ndryshe.

Në ngjyrat jeshile, të verdhë dhe të kuqe, janë vendosur simbole femrash me fustanë.

Nisma e veçantë është vënë në zbatim nga shoqëria “Sos Rijek”.

Këta lloj semaforësh janë pritur shumë pozitivisht jo vetëm në vend, por edhe në gjithë botën.

Simbole të tilla funksionojnë dhe ne vende të tjera si Australi dhe Hollandë dhe janë një hap drejt reduktimit të pabarazisë gjinore.

j.l./ dita

Flash Lajme