Financa është një fushë e dominuar kryesisht nga meshkujt. Por ka një element që të bën përshtypje: asistentët dixhitalë të botës virtuale janë gjithmonë femra.

Klientët e Bankës së Amerikës Corp mund të kërkojnë për “Erica-n”.

Ndërsa në Paris, prej mijëvjeçarësh në bankën Hello, klientët kërkojnë “HelloiZ” (që shqiptohet “Eloise”).

Në  Zvicër tek banka HSBC Holdings Plc është “Amy”, gjithnjë e gatshme me këshilla për klientin. Në Suedi, “Aida” e SEB është e disponueshme për çdo paqartësi.

Ndërkohë, në katin tregtar të AllianceBernstein Holding LP, është “Abbie” që ndihmon tregtarët e lidhjeve me marrëveshjet e tyre.

Një gjë e tille po vihet re edhe në Shqipëri kohët e fundit.

Për një industri ku burrat i tejkalojnë gratë me një raport tre me një në nivelet e mësipërme, tendenca për t’u dhënë asistentëve virtuale emra, atribuime karakteri dhe në disa raste edhe zëra femërorë, po i nënshtrohet një shqyrtimi më të madh për krijimin e stereotipave gjinore.

Përveç tendencës së roleve menaxheriale të udhëhequra nga meshkuj, sipas firmës këshilluese Mercer, ekzistojnë dy femra për çdo mashkull në rolin e stafit të suportit individual nëpër banka.

Zyrtarët bankarë të intervistuar thanë se zgjodhën femra për arsye të markës ose për shkak se gjatë hulumtimit të tregut, klientët u përgjigjen më mirë emrave dhe zërave femërorë.

j.l./ dita

Flash Lajme