Auron Tare publikon një fakt të pazakonte, të cilin e ka hasur në udhëtimet e tij të shumta dhe nuk ka munguar që ta ndajë me publikun. Bëhet fjalë për një vazo prej porcelani e cila ka foton e ish kryeministrit të Shqipërisë Mehmet Shehu dhe liderit kinez komunist Mao Ce Dun, duke i shtrënguar dorën njëri tjetrit.

Pauza e konsideruar si ‘gjumi i pasdites’ është programuar, që ta mbrojë pajisjen nga i nxehti madh gjatë ditëve lunare, transmeton Telegrafi.

Yutu-2 apo Jade Rabbit 2, ka aterruar në hënë më katër janar dhe pasi provoi nëse i punojnë të gjithë përbërësit, ka nisur pushimin e domosdoshëm.

Peter Congdon, 71-vjeç, kur kuptoi se kishte fituar në lotari kishte festuar më një filxhan me qaj dhe më pas kishte prenotuar pushimet në Butlins, transmeton Telegrafi.

Kur në maj të vitit 2015 fitoi lotarinë, Congdon jetonte dhe vepronte në Cornwall të Anglisë, ndërsa tani tri vite më vonë, pranon se gjithçka ka ndryshuar.

Flash Lajme